Tekst objavljen: 06.12.2012 17:12        


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da Grad Beograd još nije dobio zahtev firme Delreal za prestanak prava korišćenja nad zemljištem u bloku 53 na Novom Beogradu.

Đilas: Vratićemo Delti pare za zemljište

Đilas je rekao da je Grad dužan da po dobijanju zahteva isplati novac toj kompaniji, koji je Delreal ranije platio u dva dela.

Deltina kompanija Delreal 1 pravo korišćenja parcele površine 15,9 hektara u Bloku 53 na Novom Beogradu dobila 2001. godine na javnom nadmetanju koje je organizovao Grad Beograd i da je za to pravo platila više od 10 miliona evra.
- Mi smo dužni po odluci i zakonu da isplatimo naknadu utvrđenja građevinskog zemljišta koja nam je plaćena u dva dela. Po našim pravilima postoji valorizacija za jedan deo, a za drugi ne - rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, valorizacija će Delrealu biti isplaćena za novac koji je ta firma gradu uplatila do 2003. godine, a posle toga ne.

- Izaći ćemo sa tačnim iznosom, videćemo da li ih to zadovoljava ili će kao i mnogi drugi kojima je ukinuto pravo potražiti na sudu - rekao je Đilas.

Kompanija Delta holding koja je vlasni firme Delreal je najavila da će Gradu Begradu podneti zahtev za prestanak prava korišćenja nad zemljištim u bloku 53 na Novom Beogradu, nakon čega očekuje i povraćaj uloženog novca, uz pripadajuću kamatu.

Generalni direktor te kompanije Vojislav Glavinić je istakao da ta kompanija nije postala vlasnik tog zemljišta, zato što konverzija nije završena dve godine od podnošenja zahteva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Milana 06.12.2012 22:20

    Mislim da sam negde pročitala da je g. Đilas nudio štampi dokumentaciju o ovom i sličnim poslovima... Možda bi najpametnije bilo TO objaviti.

  2. User image
    Milan 07.12.2012 9:47

    Lepo je kada se objavi sve sto Đilas kaze, a ne kao na nekim drugim portalima kada insinuiraju i prenose neistine. Bravo za Kamticu, bravo za Đilasa.

  3. User image
    Vesna 07.12.2012 12:33

    Bez obzira na sve tekstove koji se ovih dana besomučno štampaju, verujem da će gospodin Đilas uspeti da neke stvari ispravi i krene pravim putem.

  4. User image
    Biljana 07.12.2012 12:38

    Sigurno da je u radu prethodne Vlade bilo grešaka, ali mislim da će gradonačelnik sarađujući sa odabranim, stručnim ljudima uspeti da reši nagomilane probleme i ispravi učinjeno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
đilas Delta Miroslav Mišković bauhaus zemljište konverzija zemljišta Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana