Tekst objavljen: 23.10.2012 17:06        


Kvalitet života u Kanadi je opao za 24 odsto od 2008-2010. navodi se u najnovijem izveštaju Kanadskog instituta za praćenje životnog standarda.

Dramatičan pad kvaliteta života u Kanadi

U izveštaju se naglašava da su Kanađani mnogo više bili pogođeni recesijom nego što pokazuju ekonomski indikatori kao što je bruto domaći proizvod BDP.

Kopredsednik instituta Roj Romanov naglašava da kvalitet života u Kanadi nastavlja da se pogoršava uprkos ekonomskom oporavku, postavljajući pitanje da li vlada zaista odgovara na potrebe i vrednosti običnog Kanadjanina.

U izveštaju se navodi da je od 1994. do 2010. ekonomija Kanade zabeležila privredni rast od 28,9 odsto uz istovremeni rast kvaliteta života od samo 5,7 odsto. U periodu od 2008. precizira se da su sektori kao što su zdravlje i obrazovanje počeli da daju znake slabljenja.

Kopredsednica instituta Monik Bežen je dodala da su pogoršanje kvaliteta poslova i ekonomske sigurnosti, hroničan rast nezaposlenosti i velika nejednakost u platama doprineli takodje pogoršanju kvalitetu života.

U izveštaju o kvalitetu života obuhvaćeno je 64 kriterijuma kao što su obrazovanje, životna okolina, zdravstvo, kultura, slobodno vreme, kultura stanovanja, preneo je kanadski list Pres.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kanada ekonomska kriza kvalitet života pad standarda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana