Tekst objavljen: 06.02.2013 15:55        


Elektroprivreda Srbije (EPS) je u teškoj finansijskoj situaciji i kompaniji preti bankrot već u martu ili aprilu. EPS-u je hitno potrebna pozajmica od 300 miliona evra, kako bi izbegla bankrot.

Dramatično: EPS bankrotira u martu ili aprilu

Taj kredit bi omogućio otplatu dospelih rata ranijih pozajmica EPS-u, jer to preduzeće nema novca da redovno izmiruje obaveze prema kreditorima.

Predsednik Upravnog odbora Aca Marković tvrdi da je održavanje sednice UO pomereno zbog konsultacija. Na pitanje da li je svestan da zbog odlaganja sednice UO postoji opasnost da već u martu ne bude novca za plate u EPS-u, on odgovara: - Znate za maksimu „Dženeral elektriksa“, „dok je GE biće i Amerike”, isto važi i kod nas - dok je EPS-a biće i Srbije - kaže on i navodi da nije tačno da je EPS u finansijskoj krizi.
- U slučaju da Upravni odbor EPS-a ne odobri raspisivanje tendera za nabavku najpovoljnijeg kredita, kompaniji preti bankrot vreć krajem marta - rekao je direktor sektora za odnose s javnošću EPS-a Milan Mirosavljević.

U toj kompaniji napominju da je na sednici UO EPS-a koja je juče trebalo da bude održana, ali je otkazana, na dnevnom redu trebalo da bude odobrenje zajma kompaniji od oko 300 miliona evra, neophodnih za finansijsku stabilizaciju kompanije.

Sve je dovedeno u pitanje i EPS će imati velikih finansijskih problema, ako ne u martu, onda u aprilu, ističu u toj kompaniji.

Sa druge strane, viceguverner Narodne banke Srbije Veselin Pješčić kaže da je bankrotstvo Elektroprivrede Srbije malo verovatno s obzirom na značaj tog javnog sistema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    jovan 07.02.2013 14:54

    Nece bakrotirati EPS jer bi stala cela drzava. Al mogli bi da smanje korupciju i kradje pa ne bi bili i minusu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankrot preduzeće kompanija energetika Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana