Tekst objavljen: 08.10.2012 11:33        


Ministarstvo finansija i privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo. Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo je 26. oktobar.

Država ponovo prodaje Železaru Smederevo

Ponude, kako je navedeno u pozivu, moraju da sadrže biznis plan, sa obaveznim minimalnim ivesticionim programom za period od četiri godine u iznosu od 50 miliona američkih dolara koji će biti usmeren na pokretanje proizvodnje, započinjanja investicionog cikluza i revitalizacije.

Pravo na podnošenje ponude imaju učesnici sa statusom pravnog lica koje obavlja delatnost eksploatacije ruda metala ili drugih ruda i proizvodnje sirovog gvoždja, koksa, čelika ili ferolegura ili delatnost iz oblasti proizvodnje metalnih proizvoda i mašina i koje je u 2011. godini ostvarilo ukupan prihod od najmanje dve milijarde američkih dolara.

Kriterijum je i da ukupne imovina tog pravnog lica, prema finansijskim izveštajima na dan 31. decembra 2011. godine iznosi najmanje 2,5 milijardi američkih dolara.

Prilikom podnošenja ponude, potrebno je dostaviti Garanciju za ozbiljnost ponude, prvoklasnu, neopozivu, naplativu na prvi poziv, u iznosu od 1.250.000 američkih dolara, dok naknada za transakcionu dokumentaciju iznosi 10.000 američkih dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja železara smederevo privatizacija industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana