Tekst objavljen: 02.11.2012 16:29        


Predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine (RBV) Goran Kostić optužio je najviše državne funkcionere u Srbiji da vode kampanju protiv te banke.

"Državni funkcioneri ruše Razvojnu banku"

Kostić je rekao da ne stoje argumenti koji se poslednjih dana plasiraju u javnosti, niti je tačan podataka o lošim plasmanim RBV.

Prema Kostićevim rečima, u dokapitalizaciji RBV nema ništa spornog jer je i Narodna banka Srbije predložila banci da to učini, zbog čega je Vlada Vojvodine, kao većinski vlasnik, donela odluku da emituje obveznice u vrednosti 15 milijardi dinara.
- Niko u javnosti nije naveo da je to deo nasleđa Metals banke, preduzeća u restukturiranju u kojima su poništene privatizacije i imovine odzete od izvršilaca krivičnih dela. Sve se to, svesno ili nesvesno, namerno ili nenamerno, izostavlja - rekao je Kostić.

Kostić je pozvao predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da ubrza okončanje istrage iz poslovanja Metals banke, jer bi to mnogo pomoglo RBV i stavilo tačku na spekulacije o poslovanju banke.

- RBV nije povezana sa poslovanjem Metals banke, ali smo jako zainteresovani da se sazna konačne istina i okonča proces, jer će nam to omogućiti da naplatimo ogroman deo potraživanja - rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora RBV je rekao da je nezabeležen slučaj u svetskoj istoriji bankarstva da ministar čita listu klijenata i visinu njihovih depozita što je za posledicu imalo ogromne napore zaposlenih u RBV da te klijente zadrže.

Takođe je rekao da je bilo dirigovanog povlačenja depozita od strane velikih klijenata iz javnog sektora i ocenio da je RBV "postala poprište virtuelnog političkog rata na štetu svih".

- Svi državni funkcioneri mogu mnogo pomoći RBV, a ukoliko to ne žele, molimo ih da ne nanose štetu i uzbunuju javnost, jer se ne nanosi samo šteta banci veći državi - rekao je Kostić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV dokapitalizacija državne banke banke pronevere

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana