Tekst objavljen: 26.04.2013 13:41        


Elektroprivreda Srbije (EPS) je objavila je da je s potrošačima sklopila sporazume o reprogramu sedam milijardi dinara duga za struju i najavila da će pojačati isključenja neredovnih platiša. Preostala dugovanja su oko 100 milijardi dinara, od čega po polovinu duguju domaćinstva i privreda.

Dugovanja za struju 100 milijardi dinara

EPS je naveo da je u okviru akcije otpisa kamata na dugovanja za struju uz otplatu duga na rate, koja je trajala od 1. marta do 25. aprila, ukupno sklopljeno 110.000 sporazama o reprogramu duga, od toga po pola sa domaćinstvima i privredom.

Reprogramirano je po 3,5 milijardi dinara duga privredi i stanovništvu, kazali su u EPS-u i dodali da je otpust kamate iznosio 1,3 milijarde dinara, od čega 680 miliona privredi i 650 miliona stanovništvu.

U EPS-u kažu da je 85.000 kupaca u statusu obustave električne energije, odnosno isključena im je struja. Od pet najvećih dužnika među fizičkim licima, četiri domaćinstva su u Kragujevcu, a jedno u Beogradu. Najveći dug fizičkog lica od 19 miliona dinara zabeležen je u Kragujevcu.

Najveći dužnici su među pravnim licima Rudarsko-topioničarski basen Bor (4,4 milijarde dinara), Zastava energetika Kragujevac (tri milijarde dinara), Petrohemija Pančevo (2,6 milijarde dinara) i Azotara Pančevo (1,3 milijarde dinara).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dug za struju potrošnja struje račun za struju struja potrošači EPS Elektroprivreda Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana