Tekst objavljen: 21.02.2013 17:20        


Svi korisnici komunalnih usluga koji imaju zaostale obaveze prema Infostanu moći će da plate dug po veoma povoljnim uslovima na 24 mesečne rate uz grejs period od dve godine.

Dugujete Infostanu? Platite dugovanja na 24 rate

Svi korisnici koji imaju dug iz prethodnih deset godina, zaključno sa 16. majem 2012. godine, za koje je nadležni sud doneo pravosnažnu presudu o prinudnoj naplati, moći će od 1. marta u radnim jedinicama JKP Infostan da potpišu ugovor o priznanju duga i otplati na rate sa grejs periodom od dve godine.

JKP Infostan će odmah po zaključenju ugovora obavestiti o tome nadležni sud i dostaviti mu overeni primerak, nakon čega će automatski biti prekinuto izvršenje. Ugovor o priznanju duga i otplati na rate ne mogu zaključiti korisnici koji već imaju sklopljen ugovor iz prethodne akcije.
Uslov za zaključenje ugovora je da je dužnik platio najmanje tri računa iz tekućeg obračunskog perioda za koji nije pokrenuta prinudna naplata.

Plaćanje rata po ugovoru započinje u roku od dve godine od dana potpisivanja ugovora, a dug je moguće izmiriti u najviše 24 rate.

Za vreme trajanja grejs perioda, kao i prilikom plaćanja rata za stari dug, neophodno je redovno izmirivanje tekućih obaveza.

Potpisivanjem ugovora korisnik stiče pravo na plaćanje tekućih obaveza sa popustom od pet odsto za plaćanje do polovine meseca.

Korisnici koji zaključe ugovor će svakog meseca dobijati dve uplatnice – redovnu mesečnu akontaciju i ratu za stari dug, koja ne može biti manja od tekućeg računa. Ukoliko potpisnik ugovora ne plati uzastopno tri mesečna računa i rate za stari dug, protiv njega će ponovo biti pokrenut postupak prinudne naplate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    vladimir 08.03.2013 8:54

    postovani imam jednopitanje u vezi ovog teksta.Da li se kamata otpisuje

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dugovi Beograd komunalije infostan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana