Tekst objavljen: 19.09.2012 7:52        


Evropska komisija čeka da vidi šta će učiniti vlada u Beogradu u sprovođenju evropskih reformi i rešavanju "mračne ekonomske situacije" i nudi joj svu moguću saradnju, "iako su izazovi veliki", rekla je zvaničnica EK za odnose sa Srbijom Mirjam Feran.

EK: Mračna ekonomska situacija u Srbiji (EMG)

Ona je istakla da je, kad je reč o sprovođenju reformi, Srbija u ovoj godini bila u posebnoj situaciji zbog opštih izbora i navela da će to biti uzeto u obzir prilikom izrade godišnjeg izveštaja EK o napretku Srbije u reformama i sprovođenju uslova za napredak ka članstvu u EU.

U privredi Srbije vlada haos, uglavnom zbog loših uslova poslovanja i prevelike birokratije, izjavio je direktor Projekta za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Džo Lauter


Feran je navela da se u EK pažnja pridaje naporima srpske vlade da smanji i učini delotvornijom državnu upravu.

Funkcionerka Komisije u Briselu je predočila "nužnost poštovanja nezavisnih tela" u Srbiji, a s tim u vezi, istakla je zabrinutost zbog promene zakona o centralnoj banci.

Ona je ukazala i na to da je EK "veoma svesna da se sav taj program reformi mora sprovoditi u uslovima vrlo mračne ekonomske situacije".

Mirjam Feran je dodala da srpske vlasti jesu donele paket antikriznih mera i da pregovaraju s Međunarodnim monetarnim fondom, dodajući, "da će to biti teško pitanje s kojim se mora uhvatiti u koštac", kao i da je to najbolnije pitanje za narod u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska komisija kriza srbija evropska unija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana