Zvanični kurs Evra za dan 18.10.21. :: 117.5618 rsd
Tekst objavljen: 04.05.2013 9:00        


Energoprojekt Holding trenutno izvodi radove na projektima u 19 zemalja na četiri kontinenta, u ukupnoj vrednosti od oko 460 miliona evra, od čega je vrednost poslova u Srbiji oko 104 miliona evra, izjavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Milovanović.

Energoprojekt ugovorio poslove za 460 miliona evra

Najveći ugovor, koji je na početku realizacije, je izgradnja hotela Hajat ridžensi u Rostovu na Donu vredan oko 64 miliona evra, naveo je Milovanović, napominjući da je to jedan od gradova domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u Rusiji 2018. godine.

Milovanović je ocenio da će u Rusiji u narednom periodu imati još više poslova, napominjući da je Energoprojekt prošle nedelje potpisao ugovor vredan 36,5 miliona dolara sa svetskom firmom Šlumberger, o izgradnji remontne baze za opremu za bušenje nafte u Astrahanu u Rusiji.

- Imamo i ugovorene poslove u Nigeriji, Gani, u zemljama arapskog zaliva, a posebno u Kataru i Omanu, zatim u Južnoj Americi i u Peruu - naveo je Milovanović.

- Dakle, ima tržišta na kojima je Energoprojekt sada prisutan i koja ili nisu osetila krizu ili su davno izašla iz krize i zato imamo i optimističke prognoze da ćemo u narednom periodu uspeti da ugovorimo još više poslova i da povećamo prihode i profitabilnost i dividende za naše akcionare - rekao je prvi čovek Energoprojekt Holdinga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kompanije građevinarstvo građevinci građevinska industrija energoprojekt

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana