Tekst objavljen: 05.06.2013 15:20        


Otkako je EPS počeo da isključuje struju građanima i privredi koji nisu sklopili reprogram, bez struje je ostalo više od 50.000 dužnika. U nekim slučajeva makaze su radile i po dva puta jer se više od 1.500 dužnika nezakonito ponovo priključilo.

EPS do sada isključio 50.000 dužnika

U EPS-u kažu da dužnici nalaze različite načine da se neovlašćeno priključe na mrežu, od postavljanja magneta, priključivanja na tuđe brojilo ili stub, do raznih vrsta prespajanja.

U EPS-u napominju da je potrošačima koji su se nezakonito priključili struja ponovo isključena, a protiv njih je pokrenut i krivični postupak.

Regionalne elektrodistribucije su dosad isključile 46.272 domaćinstva i 5.432 preduzeća koja nisu iskoristila mogućnost reprograma. Najviše isključenja bilo je tokom maja, kad je bez struje ostalo ukupno 28.247 potrošača.

- Od ukupnog broja isključenih tokom maja, 8.068 dužnika je ponovo priključeno nakon što su se sa elektrodistribucijom dogovorili oko izmirenja duga - dodaju u EPS-u.

Iz Ministarstva energetike u međuvremenu stižu najave da će predložiti EPS-u da produži rok za reprogram jer u nekim delovima Srbije, kako tvrde, postoji potreba za tim.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja krađa struje isključenje struje račun za struju potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana