Tekst objavljen: 10.05.2013 8:30        


Naime, iz Elektroprivrede Srbije kažu da će se građanima, koji ni nakon sudskog spora ne isplate svoje obaveze za struju, dug „naplaćivati“ i od kuća, stanova, vikendica, umesto dosadašnje plenidbe automobila, televizora ili umetnina.

EPS: Ko ne plati struju, ostaje bez kuće

- Počinje se sa isključenjima domaćinstava koja duguju više od 100.000 dinara. U narednoj fazi počinje i isključenje onih sa manjim dugom. Zatim će od 25. maja protiv dužnika biti pokrenuta i utuženja. Ali, ovoga puta će se vršiti naplata ne samo pokretne, već i nepokretne imovine građana i firmi - kažu u EPS-u.

Prema podacima EPS-a, 86 odsto građana Lebana i Kuršumlije ne plaća struju. Čak 82 odsto potrošača iz Smederevske Palanke ima nagomilane „minuse“ za kilovate.
- Dogovoreno je i da sedam dana nakon isključenja, ekipe Elektroprivrede Srbije ponovo izađu na teren kako bi utvrdile da li se neko od isključenih kupaca neovlašćeno priključio - kažu u EPS. - U slučaju nezakonitog priključenja na mrežu, slede krivične prijave u skladu sa zakonom.

U EPS kažu da najveći neplatiša u zemlji, kragujevačko domaćinstvo koje u svojoj „fioci“ ima čak 170.000 evra neplaćenog duga za kilovate, i dalje koristi struju Elektroprivrede Srbije i to - na „crno“.

Nije im palo na pamet ni da najduži račun za struju u Srbiji reprogramiraju u nedavno završenoj akciji.

- Kupcu iz Kragujevca je odavno obustavljena isporuka električne energije i to u više navrata tokom poslednjih nekoliko godina - objašnjavaju u našem najvećem energetskom preduzeću za transport i prodaju električne energije. - Ipak, nekoliko puta se već neovlašćeno priključivao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    koka 10.05.2013 15:39

    znaci ako zatvor neplaca struju ,ostacemo bez zatvora,brate ova vlast ce sve da ucini samo da pomogne kriminalcima (sebi)

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači dužnici račun za struju potrošnja struje dug za struju cena struje struja energetika Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana