Tekst objavljen: 12.02.2013 16:26        


Elektroprivreda Srbije je saopštila da joj je, zbog rešavanja manjka od 50 milijardi dinara, neophodno kreditno zaduženje od 30 milijardi dinara, dok suma od 50 milijardi dinara predstavlja nedostajuća novčana sredstva u preduzeću.

EPS: Ne treba nam 50 mlrd. dinara, 30 je dovoljno

Zahtev za odobrenje kredita od 30 milijardi dinara upućen je Upravnom Odboru EPS-a i na njega do danas nije dobijen odgovor, ističe se u saopštenju tog preduzeća.

EPS u saoštenju navodi i da je "nedostatak novčanih sredstava u EPS-u rezultat nedomaćinskog odnosa prethodne Vlade prema EPS-u, lošeg i neefikasnog upravljanja prethodnog rukovodstva kompanije, nagomilanih neplaćenih obaveza prema dobavljačima, neotplaćenih kredita iz prethodnog perioda i višegodišnje socijalne cene električne energije".

Kao dokaz kako je EPS katastrofalno vođen prethodnih godina i kako se stanje pogoršavalo iz godine u godinu, u EPS-u navode da je, na primer 2008. godine, manjak u novčanom toku te kompanije iznosio šest milijardi dinara, 2012. godine 30,6 milijardi, a 2013. godine 49,2 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije EPS energetika državna preduzeća gubitaši propala preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana