Tekst objavljen: 03.12.2012 12:25        


Elektroprivreda Srbije (EPS) u 2013. planira poslovni dobitak od 5,4 milijarde dinara, ali će ukupan finansijski rezultat na kraju godine biti gubitak od 21,4 milijarde dinara, zbog otplate kratkoročnih kredita koji iznose 27,7 milijardi dinara.

EPS planirao dobit, imaće 21,4 mlrd. dinara minusa

To je predviđeno godišnjim programom poslovanja EPS za iduću godinu, a u troškovima veliko učešće ima otplata kratkoročnih kredita kompanije.

Planirano je da u 2013.e prihodi od električne energije, koji su rađeni u skladu sa elektroenergetskim bilansom EPS, budu 176 milijardi dinara, a ukupni poslovni prihodi 197,4 milijarde dinara, naveo je na sednici Upravnog odbora EPS direktor za ekonomsko-finansijske poslove EPS Branislav Vukosavljević.

- Poslovni rashodi EPS u 2013. treba da iznose 192 milijarde dinara, pa će poslovni dobitak kompanije u sledećoj godini biti 5,4 milijarde dinara, što je značajan napredak u odnosu na 2012.  - rekao je direktor Vukosavljević, prilikom predstavljanja godišnjeg programa poslovanja EPS za 2013. godinu.

Ipak, ukupan finansijski rezultat biće gubitak od 21,4 milijarde dinara, jer veliko učešće u troškovima ima otplata kratkoročnih kredita od 27,7 milijardi dinara, naveo je Vukosavljević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EPS Elektroprivreda Srbije kompanije gubitaši gubitak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana