Tekst objavljen: 13.02.2013 15:02        


Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović kaže da će država morati da finansira to javno preduzeće ako u aprilu ne bude mogla da isplati dobavljače ili plate zato što Upravni odbor nije zasedao.

EPS pred krahom, država će morati da plati

- Dok se Upravni odbor ne sastane i ne donese odluke, EPS ne može da traži ni kredit od banaka, ni poskupljenje struje, a ugrožava se i priprema za liberalizaciju tržišta struje srednjeg napona, koja stupa na snagu 1. januara 2014. - rekao je on.

Napominjući da EPS formalno ne može da bankrotira, Obradović je rekao da je situacija u EPS-u alarmantna, ali da su mu "vezane i ruke i noge".

Na pitanje da li iza odbijanja predsednika UO da sazove sednicu stoje politička trvenja u vladajućoj koaliciji on je rekao da ne vidi kojoj političkoj opciji odgovaralo da se EPS-u ugrozi poslovanje.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a je kazao da je srž finansijskih problema tog preduzeća to što prošla vlada "nije želela da se bavi EPS-om i što joj je bio poslednja rupa na svirali".

- Svi problemi EPS-a potiču iz prošlosti, ali najviše ih je nastalo za vreme protekle vlade, jer se baš u tom periodu beleži rapidan pad likvidnosti - rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
EPS Elektroprivreda Srbije energetika bankrot propala preduzeća državna preduzeća javna preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana