Tekst objavljen: 17.03.2013 12:06        


Čak i redovnim štedljivim potrošačima električne energije, koji troše do 500 kilovata, aprilski računi za struju skočiće za - 500 dinara. Elektroprivreda Srbije od narednog meseca više neće „nagrađivati“ štednju struje popustom od 15 odsto.

EPS ukida popust za štedljive potrošače struje

Ukidanjem uredbe o olakšicama za malu potrošnju tokom aprila će najviše biti pogođeni najsiromašniji, koji sada nisu na evidenciji za socijalno ugrožene. Tako će bez popusta u aprilu ostati 250.000 siromašnih porodica.

TUŽENI BEZ OTPISA

Brisanje kamata za električnu energiju ne može da dobije oko 40.000 domaćinstava, koje je „Elektroprivreda Srbije“ već tužila tokom proteklih godina. Među njima je veliki broj i deceniju neplaćenih računa. Ipak, potrošači koji su u sudskom sporu sa EPS, ipak, imaju pravo da reprogramiraju one dugove za struju za koje nisu tuženi.
U EPS kažu da od početka narednog meseca počinje prijavljivanje potrošača za energetski zaštićene kupce, kojih će biti mnogo više, oko 320.000 domaćinstava.

Ne zna se tačno koliko će trajati prijavljivanje siromašnih i kada će oni moći da dobiju besplatne kilovate koji im sleduju. Dotada, pogotovo oni koji se greju na struju, primorani su da poslednji mesec grejne sezone provedu sa „usijanim“ računima ili - smrzavajući se.

U proteklih pet meseci, od kada je EPS dozvolio ove olakšice, svoj račun za struju mesečno je smanjivalo i do 30 odsto domaćinstava koja ne troše mnogo.

- Umanjenje cene od pet odsto, za plaćanje električne energije na vreme, ostvaruje polovina potrošača u Srbiji - navode u Elektroprivredi Srbije.

Od ovog broja, oko dve trećine je u prethodnom periodu dobijalo pravo na popust od 15 odsto ako potroše do 500 kilovat-časova. Ova olakšica nije više na snazi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
potrošači štednja struje ušteda struje račun za struju potrošnja struje cena struje jeftina struja Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana