Tekst objavljen: 16.11.2012 13:41        


Dan pred 143. "večiti derbi“ fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan isključena je struja, ali je ponovo uključena posle samo pola sata jer su i crno i crveno-beli platili deo duga.

EPS uključio struju Partizanu i Crvenoj zvezdi

Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju radnici Elektrodistribucije Beograd isključili su struju prvo fudbalskom klubu Partizan, a zatim i Crvenoj zvezdi u petak prepodne.

Portparol Partizana Nenad Danilović rekao je da crno-beli EDB duguju oko 12 miliona dinara. - Radi se o dugu za struju koje ima Sportsko društvo Partizan, u čijoj nadležnosti se nalazi stadion. Mi smo kao fudbalski klub do sada pomagali ostale sekcije sportskog društva i sve ćemo učiniti da tako bude i sada. Radi se o dugu od oko 12 miliona dinara - rekao je on.
Dug Partizana iznosi 19 miliona dinara, i od čega je 12 miliona za stadion u Humskoj, dok se preostali deo duga odnosi na sportski centar Teleoptik. Interesantno je da je upravo EPS bio sponzor "crno-belih“ pre dve godine u Ligi šampiona.

Dug kluba iz Ljutice Bogdana mnogo je veći i iznosi 50 miliona dinara.

Portparolka Elektrodistribucije Beograd Sandra Alagić rekla je da su dva najveća srpska kluba dobila nalog o isključenju i da su pola sata bili bez struje.

- Predstavnici finansija oba kluba su odmah reagovali, platili deo duga i sve je rešeno. Apelujem na sve potrošače da na vreme izmire svoje obaveze i da ne čekaju isklučenja, jer ćemo na taj način izbeći svaku neprijatnost - rekla je ona i dodala da ne zna tačno o kolikoj sumi je reč, i da ne postoji mogućnost novih isključenja i eventualnog neodigravanja sutrašnjeg večitog derbija.

B92 saznaje da je Crvena zvezda pre tri meseca dobila reprogram duga. Danas je klub platio prvu ratu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fudbalski klub fudbal crvena zvezda partizan Elektroprivreda Srbije EPS dugovi struja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana