Tekst objavljen: 22.05.2013 8:10        


Elektroprivreda Srbijre je tokom maja isključila 15.664 dužnika za struju, od čega 13.647 iz kategorije domaćinstva i 2.017 privrednih subjekata. U toj kompaniji podsećaju da je usvojen operativni plan isključenja dužnika, u kojem su svi kupci koji imaju dug za utrošenu, a neplaćenu električnu energiju.

EPS za sada ostavio u mraku 15.664 dužnika

Prvi na listi su najveći dužnici u svim kategorijama, a potom slede oni sa manjim dugom. Svaka distribucija ima spisak svojih dužnika od najvećeg ka najmanjem na svojoj teritoriji, navode u EPS-u.

Ako kupac, naprimer duguje 25.000 dinara, a na teritoriji te distribucije ne postoji veći dužnik, ili je veći dužnik potpisao reprogram ili je već isključen, na red za isključenje dolazi dužnik sa dugom do 25.000 dinara, jer je on u toj distribuciji zapravo najveći dužnik.

U toj kompaniji ističu da samo 10 odsto privrede i 14 odsto domaćinstava ne izmiruje svoje račune (u roku od tri meseca) i dodaju da je reč o neurednim platišama i velikim dužnicima koji ukupno duguju oko 85 milijardi dinara.

EPS podseća da kupcima, koji svoje obaveze izmiruju u roku, omogućava popust od pet odsto, što koristi 50 odsto domaćinstava, odnosno oko dva miliona kupaca, i to EPS na godišnjem nivou u proseku košta dve milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači struja račun za struju potrošnja struje dug za struju Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana