Tekst objavljen: 12.05.2013 12:00        


Građani koji duguju za struju više od 100.000 dinara, a koji do 25. aprila nisu iskoristili pravo da potpišu sporazum o reprogramu duga s Elektroprivredom Srbije, ostaće narednih dana bez struje.

Evo kako do struje ukoliko vam je EPS isključi

Dogovoreno je i da sedam dana nakon isključenja ekipe ponovo izađu na teren kako bi utvrdile da li se neko od isključenih kupaca neovlašćeno priključio, pojasnili su u EPS-u.

Ministarstvo energetike upozorava i privredu i domaćinstva da se struja mora plaćati. Najsiromašniji su zaštićeni socijalnim kartama, a svi drugi dužnici koji ni posle dva reprograma nisu sklopila sporazum o otplati duga na rate, narednih nedelja kažu, biće isključeni. Na listi dužnika je i 270 preduzeća i poručuju da niko neće biti pošteđen. Dejan Trifunović, pomoćnik ministra energetike kaže da nema selektivnog isključenja kako kod privrede tako i kod građanstva. - I oni koji do sada nikada nisu bili isključeni, biće isključeni kako u delu institucija i organizacija, građanstva tako i privrede - rekao je Trifunović.
U slučaju neovlašćenog priključenja, upozoravaju iz ovog javnog preduzeća, slede krivične prijave, a sve u skladu s zakonom. Od 25. maja protiv dužnika biće pokrenute i tužbe, ali ovog puta uz naplatu ne samo pokretne, već i nepokretne imovine.

Upitani kakva je procedura za one koji ostanu bez struje, a žele ponovo da se priključe na mrežu, u EPS-u objašnjavaju, da ti potrošači najpre moraju da plate zaostali dug, s tim što poseban reprogram, koji je važio do pred kraja aprila, više ne mogu da iskoriste i plate na 24 ili 36 mesečnih rata.

Ono što jedino preostaje velikim dužnicima je da dug podele na četiri rate. To je mogućnost koju EPS pruža od pre godinu dana, a koja podrazumeva da prva rata duga mora da se plati u iznosu od 50 odsto ukupnog zaduženja, a da se preostale tri rate podele.

U ovom slučaju nema otpusta kamate, a dužnici su obavezni da nastave da redovno izmiruju tekuće obaveze ističu u EPS-u. Tek pošto ispune sve ove uslove, EPS-u se može podneti zahtev za ponovo priključenje na mrežu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    nenad 27.06.2016 9:38

    meni eps ili kako se vec sada zove,trazi da naplati struju koju nikad nisam ni imao a naseo sam na njihova lazna obecanja o prikljucenju.nekoliko puta sam placao razne takse po ugovoru,i kako naplacujete obracunsku snagu ako su mi zice skinute jos 2006 godine.

  2. User image
    Milenko domanski 02.01.2019 9:55

    Dali je dizvoljeno da eps provali razvali pocupa i odnese brojilo zbog 3331din. I to sve poricu a sigurno su oni bili.o vje istina nije vic.sad samo sto mi krv netraze

  3. User image
    Dragan 04.02.2021 20:41

    Iskljuce a struja pre 5 godina imali dug 270 hil din. Skinuli sat I iskljucilinas sa mreze, dug smo platili kaznu sve, sad traze 57 hilj din za prikljucak, a nemase , u kuci zivi samo starija zena bez struje tople vode I nikakve uslove za ziv ot, boles a baka od 64 godine, hteo Sam pitati za pomoc I dogovor za prikljucak struje. Znaci sve izmireno pre 2 godine,.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije EPS potrošači struja račun za struju potrošnja struje krađa struje jeftina struja dug za struju cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana