Tekst objavljen: 12.12.2012 7:45        


Sudeći prema direktorskoj plati i učešću u dobiti u nekoliko povezanih firmi, poslanik Srpske napredne stranke Radovan Raičević mogao bi sve sa cipelama da kupi Dragana Markovića Palmu, Božidara Đelića, Dušana Petrovića, Dragana Šutanovca i mnoge druge među svojim sadašnjim i bivšim poslaničkim kolegama koji u javnosti slove za bogate.

Evo ko su najuspešniji biznismeni među poslanicima

Raičević, direktor poznate kuršumlijske firme Planinka AD, vlasnik je velikog broja akcija u tom preduzeću koje je prošle godine imalo dobit od 158,4 miliona dinara.

Poslanik Nove Srbije Mladen Grujić očito ima bolećiv odnos prema revolucionarnoj tradiciji pa mu se sadašnje ili bivše firme zovu Treća petoletka ili Skojevska, a blisko toj temi je i Radovi u toku doo. Sve ove firme posluju sa dobiti.
Ipak, Raičević, mereno prema dobiti, nije na čelu najuspešnije „poslaničke“ firme. Po tom kriterijumu daleko ispred Planinke su firme u kojima su vlasničke udele prijavili Milica Delević, poslanik Demokratske stranke i Mladen Grujić, poslanik Nove Srbije.

Za razliku od Raičevića, Delevićeva i Grujić su kao prihode, bar prema javno dostupnom registru Agencije za borbu protiv korupcije, prijavili samo poslaničku platu od oko 113.000 odnosno 112.000 mesečno.

Milica Delević je vlasnik 25 odsto Multicom group, ova grupa je suvlasnik u zatvorenom akcionarskom društvu Direct media, a Direct media je suvlasnik u Direct media public relations.



Multicom grupa je prošle godine imala 19 zaposlenih, poslovne prihode od 40,3 miliona dinara i dobit od 271,7 miliona dinara. Direct media je prošle godine imala 163 zaposlena i prema konsolidovanom finansijskom izveštaju poslovne prihode od 7,75 milijardi dinara, a dobit od 452,7 miliona dinara.

Firma u kojoj se kao vlasnik 45 odsto udela vodi lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović početkom oktobra ove godine je promenila pretežnu delatnost. Dosad je vrlo dobro zarađivala na konsultantskim uslugama, a ubuduće će se pretežno baviti trgovinom na veliko metalima i metalnim rudama.

Firma SHSF doo prošle godine je zapošljavala pet ljudi, imala je poslovni prihod od 157,9 miliona dinara i dobit od 2,7 miliona dinara. Većinski vlasnik ove firme (55 odsto) je Basic Solution Limited iz Londona, a direktor joj je Tatjana Livinskaja, državljanka Ruske Federacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Branislav Grujić biznismen poslanici skupština srbije narodna skupština čedomir jovanović milica delević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana