Tekst objavljen: 14.12.2012 12:21        


Potrošači u Evropskoj uniji nezadovoljni su uslugama na brojnim sektorima, posebno na bankarskom, energetskom i telekomunikacionom.

Evropljani nezadovoljni bankama, ne razumeju ih

Treću uzastopnu godinu evropski potrošači su najmanje zadovoljni uslugama na tržištima investicionih proizvoda, hipoteka i nekretnina, pokazalo je istraživanje Evropske komisije za 2012. godinu.

Iz perspektive potrošača, najgore stanje je kod bankarskih usluga i potrošači se žale da jedva da mogu da porede različite naknade i uslove, tako da i teško mogu da odluče šta je za njih najbolje i eventualno promene davaoca usluge.

Gotovo da ništa bolje nije kod telekomunikacionih usluga, gde je broj problema znatno smanjen u poredjenju sa prošlom godinom ali je i dalje najveći od svih grupa na tržištu.

Najveće poboljšanje, gledano prema 2011, zabeležno je kod usluga TV pretplate i interneta. Popravljanje stanja delom se može pripisati ekspanziji grupisanih ponuda koje objedinjuju usluge telefoniranja, televizije i interneta.

Tržište energije ima posebno loše rezultate kada je reč o izboru isporučioca, uporedivosti cena i promeni snabdevača, što ukazuje da potrošači ne mogu da u punoj meri iskoriste prednosti liberalizacije tržišta.

Treću uzastopnu godinu segement polovnih automobila beleži najgori rezultat na tržištu robe jer je najslabije ocenjen po pitanjima poverenja i uporedivosti a ima i najveću učestalost problema.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EU evropska unija banke potrošači zaštita potrošača prava potrošača prava klijenta banke zaštita klijenata banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana