Tekst objavljen: 17.10.2012 11:49        


Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, juče je uputio pismo Ivici Dačiću, premijeru i Mlađanu Dinkiću, ministru finansija i privrede, tražeći hitan sastanak u Vladi i mere za oporavak Fabrike automobila, najvećeg kolektiva u kraju.

Fabrika FAP na rubu provalije

- Država treba ozbiljno da se pozabavi FAP-om. Sadašnje rukovodstvo nema kapacitet da reši trenutnu situaciju. Ako se ne reši sudbina fabrike i ne podrži proizvodnja, Priboj će biti grad napuštenog rudnika. Ako nekome odgovara pust grad na ovom prostoru - neka to kaže - rekao je Rvović.

Ovo je jedan u nizu dramatičnih apela i obraćanja Vladi poslednjih meseci, u kojima prvi čovek opštine upozorava da se FAP približava opasnoj strmini. On je, kaže, samo preneo zaključke sa sastanka rukovodstva FAP, opštine i sindikata i nezadovoljstvo ponudom za privatizaciju.

Na trećem tenderu za kupovinu 86,5 odsto akcija u fabrici kamiona i četiri zavisna preduzeća, sa 1.500 radnika, britansko-ukrajinski konzorcijum "Tim konstrakšn investment" iz Londona i "Finkom kapital" iz Kijeva, ponudili su 300.000 evra i da za pet godina u fabriku ulože 10 miliona evra.

- Ponuda je neozbiljna i neprihvatljiva, pa je o njoj besmisleno raspravljati - kategoričan je Rvović, član tenderske komisije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriza priboj fabrika FAP

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana