Tekst objavljen: 05.04.2013 10:10        


U pogonima kompanije Fijat automobili Srbija Preseraj, Karoserija i Lakirnica, dosadašnja četvorodnevna radna sedmica, sa desetočasovnim radnim vremenom u dve smene, od ponedeljka će biti zamenjena petodnevnom radnom nedeljom, sa osmočasovnim radnim vremenom u tri smene.

Fijat: Radnici će praviti "fiću" u tri smene

Dosadašnje radno vreme će još izvesno vreme, najverovatnije do pred kraj ovog meseca, biti zadržana u pogonu Montaža, na čijim se trakama organizuje završno sklapanje modela „fijat 500L“.

Zaposleni na administrativnim poslovima u FAS-u i do sada su imali petodnevnu radnu nedelju i osmočasovno radno vreme.

Zbog povećanja obima proizvodnje i uvođenja još jedne (treće) radne smene i u proizvodnim pogonima fabrike, u FAS-u, u kojem je trenutno FAS će do kraja godine uposliti još 600 radnika.

Naredne godine, u FAS-u će, prema najavi ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića, posao dobiti još 800 radnika, čime će krajem 2014. broj zaposlenih u toj kompaniji premašiti 4.000 ljude.

U Fijatovim kooperantskim firmama Manjeti Mareli, Džonson Kontrol, Sidžit, HTL, Promo manjeto i drugim koje su ovde izgradile proizvodne pogone i distributivne cente trenutno je angažovano oko 1.000 radnika. Očekuje se da će taj broj, s obzirom na povećanje obima proizvodnje u FAS-u, u dogledno vreme da bude udvostručen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat fijat automobili srbija srpski fijat Fiat 500l srpski fića fabrika automobila automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana