Tekst objavljen: 11.04.2013 8:30        


Šećerane u Žablju i Crvenki, kako sada stvari stoje, neće biti prodate MK-grupi Miodraga Kostića, koji je dosad važio za najozbiljnijeg takmaca u igri za te fabrike, već francuskoj kompaniji Kristal union, a to bi se moglo desiti u narednih nekoliko meseci.

Francuzi ruše Kostićevu "šećernu imperiju"

Kostić je, podsetimo, namerio da kupi celu grčku industriju šećera Helenik šugar, u čijem su sastavu i šećerane Šajkaška u Žablju i Crvenka, ali, kako Dnevnik saznaje, nije prošao na tenderu.

Bolja ponuda, naime, stigla je od Francuza. Ugovor s najvećim francuskim proizvođačem šećerne repe Grci već vide kao gotovu stvar, na koju tačka treba da se stavi krajem aprila.

Nacionalna poljoprivredna baka Grčke, koja poseduje većinski paket akcija u Heleniku, preporučila je da se ipak favorizuje francuska ponuda.

Međutim, upućeni kažu da ipak nije sve završeno i da će pregovora o ceni i svemu ostalom još biti. Ostaje, takođe, i mogućnost žalbe.

Inače, Miodrag Kostić već duže merka Helenik, ali ga je u nameri da ga uzme pod svoje sprečavala sprska Komisija za zaštitu konkurencije.

Pre nekoliko meseci Kostiću je ipak dozvoljeno da učestvuje na tenderu i dao je ponudu. On je po odobrenju antimonopolske komisije izjavio da će njegova kompanija, ukoliko pobedi na tenderu prodati šećeranu Šajkaška u Žablju.

Kompanija Sunoko je najveći proizvođač i izvoznik šećera u Srbiji, gde poseduje šećerane u Vrbasu, Pećincima, Kovačici i Baču.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Limanac 11.04.2013 13:04

    Sjajna vest za radnike šećerane u Crvenki, jer bi ih Kostić bar pola otpustio (ponovio bi scenario iz vrbaške šećerane). Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji naravno, opet nije radila posao kako treba. Da je radila, odbila bi zahtev MK po kratkom postupku. Čovek je hteo da poseduje 100% proizvodnje šećera u Srbiji, a ako to nije definicija monopola, ne znam šta jeste.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hrana poljoprivreda šećer MK grupa Miodrag Kostić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana