Tekst objavljen: 07.12.2012 11:16        


Vlasnici beogradskog hotela Jugoslavija trebalo bi hitno da počnu radove na uredjenju tog objekta, inače će im biti naplaćena kazna od dva miliona evra za nekorišćenje lokacije namenjene za hotelske kapacitete.

Gazde "Jugoslavije" plaćaju milione zbog nerada

Državni sekretar za turizam u Ministarsvu finansija Goran Petković kaže da se na tom hotelu trenutno ništa ne radi, da se vlasnici nisu obratili Ministarstvu više od godinu dana i da bi trebalo ponovo pokrenuti razgovore s tim investitorom.

Petković je rekao da se u toku naredne godine u Beogradu i Novom Sadu očekuje otvaranje nekoliko hotela - Falkenštajner na Novom Beogradu, hotela Meriot u centru Beograda, pored Narodnog pozorišta, na lokaciji zgrade Jugodrva. Plan je i da Rezidor grupa sledeće godine realizuje investiciju u hotel "Radison blu" u Beogradu, na lokaciji Stari Mlin. Naredne godine dosadašnji hotel Kontinetal u Beogradu počeće da radi pod brendom "Kraun plaza".
Hotel Jugoslavija je 2006. godine kupio grčki investicioni fond Alpe Adria hoteli, a najavljivano je da će hotelom nakon završetka rekonstrukcije upravljati hotelski lanac "Kempinski".

Prema rečima Petkovića, rok za završetak hotela, posle koga može biti naplaćena kazna, ističe početkom 2014. godine.

Petković je rekao da su razgovori s vlasnicima hotela Metropol u Beogradu bili uspešni i dodao da su "oni vrlo dobro razumeli nameru države da naplati penal od dva miliona evra godišnje za nekorišćenje važnih lokacija namenjenih za hotelske kapacitete".

- To važi i za hotel Jugoslavija, i ja se bojim da njihovo vreme prolazi i da će se vlasnici tog hotela suočiti sa ozbiljnim finansijskim problemom zbog naplate penala- dodao je Petković.

Uredba Vlade Srbije koja propisuje kazne za vlasnike hotela koji ruže okolinu, stupila je na snagu u junu prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
hotel jugoslavija hotel turizam turisti investicije strane investicije kazna

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana