Tekst objavljen: 08.10.2012 16:58        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i predsednik kompanije GEOX Mariom Moreti potpisali su u Vranju ugovor o dodeli sredstava za direktne investicije, koji će omogućiti zapošljavanje 1.250 radnika u novoj fabrici u čiju će izgradnju GEOX uložiti 15,8 miliona evra.

GEOX ulaže 15,8 a od države dobija 11,25 mil. evra

Dinkić je kazao da je dolazak kompanije GEOX u Vranje isto kao i dolazak Fijata u Kragujevac i da se očekuje da će povući na desetine drugih investitora iz Italije, komponentaša iz oblasti lake industrije.

Premijer Ivica Dačić kaže da su ovakve investicije i ulaganje u rast i razvoj industrije i infrastrukturu jedini način za izlazak Srbije iz ekonomske krize i dodao da projekt sa firmom GEOX pokazuje da strani partneri imaju poverenja u vlast i vladu koja vodi Srbiju. - Posle niza godina, ovo je dobra ekonomska i privredna vest, ne samo za Vranje, već i za jug i za celu Srbiju. Čast nam je što je GEOX ovde i što su se odlučili za Srbiju - naglasio je premijer.
On je rekao da će investicije firme GEOX značiti sigurnu egzistenciju za 1.250 porodica, kao i da je dobio uverevanja od čelnika te velike kompanije da će ukoliko se pojavi potreba duplirati kapacitet i zaposliti još toliko ljudi. Dinkić očekuje od početka 2013. dobijanje lokacijske dozvole za izgradnju fabrike.

Ugovor je potpisan u prisustvu premijera Srbije Ivice Dačića, a kompanija GEOX namerava da u Vranju izgradi fabriku za proizvodnju ženske modne obuće visokog kvaliteta, koja bi godišnje proizvodila 1,25 miliona pari obuće.

Vlada Srbije podržaće to ulaganje kroz program za podsticaj direktnih investicija u iznosu od 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Grupa GEOX, koja posluje u 103 zemlje širom sveta, predstavlja jednog od najvećih proizvođača obuće u svetu. Proizvodni asortiman obuhvata žensku i dečiju klasičnu, biznis, sportsku i modnu odeću i obuću.

GEOX u svetu ima 1.300 prodavnica obuće u modnim kvartovim svih velikih metropola, od Njujorka i Pekinga do Honkogna i Pariza. Italijanska kompanija ima proizvodne pogone u Kini, Vijetnamu, Indoneziji, Južnoj Koreji i Brazilu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
geox vranje industrija investicije fabrika Mlađan Dinkić Vlada Srbije subvencije radna mesta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana