Tekst objavljen: 16.09.2013 10:00        


Atina je ukinula još jednu privilegiju koju su uživali zaposleni u državnom sektoru - šest dana plaćenog odmora godišnje za one koji rade za kompjuterom.

Grčka: Nema više godišnjeg zbog rada na računaru

Ta privilegija, prema kojoj radnici koji ispred računara provode više od pet sati na dan imaju pravo na jedan slobodan dan na svaka dva meseca, uvedena je 12. juna 1989. godine, preneo je Rojters.

Odluka o ukidanju te privilegije predstavlja "mali, ali simbolični" korak ka modernizaciji zastarelog javnog sektora, izjavio je Kirijakos Micotakis, grčki ministar za reformu administracije, koji je na sebe preuzeo izazov promena javnih institucija.

- Ta privilegija pripada drugom vremenu. Sada kada vlada kriza moramo da se odreknemo takvih anahronih beneficija - istakao je Micotakis.

Grčka, koja je od evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda dobila već dva paketa pomoći da bi izbegla bankrot, počela je da ukida beneficije radi smanjenja javne potrošnje i reformisanja javnog sektora sa čak 600.000 zaposlenih, koji se u javnosti uglavnom doživljava kao rasipnički i neefikasan.

Prethodno su već ukinute beneficije za dolaženje na posao i propis prema kome su neudate ćerke imale pravo na penziju svog preminulog oca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana