Tekst objavljen: 01.08.2013 11:30        


Loša kreditna sposobnost jednoj bi Amerikanki mogla doneti vrtoglavih 18,6 miliona dolara. Džuliju Miler iz okruga Marion kreditna agencija Ekvuifaks oštetila je pogrešno navodeći njene lične podatke u kreditnom izveštaju.

Greška u kreditnom izveštaju donela 18,6 mil. USD

To je rezultiralo time da su je banke godinama procenjivale kreditno nesposobnom te joj odbijale izdavanje kredita.

Na sudu je dokazano da je ona čak osam puta kontaktirala Ekvuifaks te njihove zaposlene molila da isprave nepravilnosti, uključujući pogrešan broj zdravstvenog osiguranja, datum rođenja i pogrešno navedene račune. Činila je to otkako je uočila greške, odnosno od decembra 2009. pa sve do 2011.godine. kada se odlučila na tužbu.

– Naš je klijent pretrpeo štetu. Njen ugled je narušen, bilo je i kršenja njene privatnosti te niza izgubljenih prilika za dobijanje kredita. Ona ima brata invalida, a on takođe ne može da dobije kredit pa mu nije mogla pomoći – kazao je njen advokat Majkl Bakster.

Portparol Ekvifaksa odbio je da komentiraše presudu i iznos odštete koji će kompanija morati da uplati na Džulijin račun ako žalba koju su uložili propadne.

Slučaj je podigao veliku prašinu u bankarskim vodama, a Savezna trgovinska komisija objavila je rezultate istraživanja koji svedoče da čak 21 posto izveštaja na osnovu kojih se procenjuje nečija kreditna sposobnost sadrže pogrešne podatke. Njih oko pet posto rezultira odbijanjem zahteva za kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika sjedinjene američke države SAD krediti kreditna sposobnost kreditni zahtev

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana