Tekst objavljen: 05.04.2013 16:50        


Banka Poštanska štedionica biće pribežište za još jednu lošu državnu banku. Posle Agrobanke država će sada i Razvojnu banku Vojvodine „utopiti” u nju, iako su mesecima u javnosti kao najozbiljniji kandidati za kupovinu RBV pominjani AIK, Sosijete ženeral, Unikredit, Erste banka.

Hoće li Poštanska "preživeti" i Agrobanku i RBV

Vlada Srbije je donela odluku da Poštanska štedionica preuzme Razvojnu banku Vojvodine, a prema rečima zvaničnika, štediše neće osetiti ovu transakciju i već od ponedeljka mogu slobodno da raspolažu svojim novcem.

Broker Nenad Gujaničić kaže da je prenos depozita u Poštansku štedionicu iznuđeno rešenje, jer je očigledno da je država nametnula uslove koji privatnim bankama nisu bili prihvatljivi. – Očigledno je da Poštanska štedionica, i pored toga što nije želela ovakav ishod, jer je već „puna” dubioza od Agrobanke, nije uspela da se odupre pritisku države. Valja se nadati da s dodatnim opterećenjem zvanim Razvojna banka Vojvodine i sama Štedionica neće zapasti u teškoće – kaže Gujaničić.
- I u ponedeljak nema Razvojne banke Vojvodine, odnosno neće poslovati kao RBV nego će svi deponenti i štediše imati svoje račune otvorene u Poštanskoj štedionici. Bitno je reći da štediše neće ni osetiti ovu transakciju, moći će slobodno da raspolažu svojim sredstvima - objašnjava pokrajinski sekretar finansija Zoran Radoman.

Na isti način Poštanska štedionica krajem oktobra prošle godine preuzela je depozite Nove Agrobanke, ali i radnika te banke. S Razvojnom bankom to neće biti tako. Ipak, to ne znači da će se na birou naći novih 500 novih nezaposlenih, dodaje Radoman.

- Poštanska štedionica neće preuzimati zaposlene nije iskazala potrebu za time, zbog toga je napravljen socijalni program za radnike RBV-a i oni će dobiti minimum 300 evra po godini - najavljuje on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državne banke propale banke RBV Razvojna banka Vojvodine agrobanka banka poštanska štedionica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana