Tekst objavljen: 23.04.2013 9:30        


Ministar rada i penzionog sistema Hrvatske Mirando Mrsić izjavio je da nakon ulaska Hrvatske u EU ne očekuje veći priliv radnika iz stranih zemalja u Hrvatsku.

Hrvati ne očekuju priliv stranih radnika zbog EU

- Ne očekujem da će nakon 1. jula doći do priliva radne snage iz drugih zemalja EU jer je naše tržište rada dosta zatvoreno i imamo veliki broj nezaposlenih, pa se ti ljudi neće odlučivati da traže posao u Hrvatskoj nego u nekim drugim zemljama EU-a - rekao je Mrsić.

On takođe nakon ulaska Hrvatske u EU ne očekuje veće pomake u pogledu odlaska iz Hrvatske radi traženja posla. Visokoobrazovani kadrovi i sezonski radnici iz Hrvatske i dosad su se zapošljavali u zemljama EU-a, iako tamošnje tržišta rada nije bilo otvoreno, kaže Mrsić.

Mrsić je istakao kako će nakon ulaska Hrvatske na evropsko tržište rada hrvatski radnici preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imati uvid u sva radna mesta koja se traže u EU-u, što će im pružiti kvalitetne informacije.

Zavod za zapošljavanje više neće biti mesto gdje se dolazi po "zeleni pečat" da ste nezaposleni, nego mesto gde se traži posao i omogućava njegovo nalaženje, poručio je Mrsić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU strani radnici posao radna snaga jeftina radna snaga radna mesta nezaposlenost nezaposleni Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana