Tekst objavljen: 23.04.2013 9:30        


Ministar rada i penzionog sistema Hrvatske Mirando Mrsić izjavio je da nakon ulaska Hrvatske u EU ne očekuje veći priliv radnika iz stranih zemalja u Hrvatsku.

Hrvati ne očekuju priliv stranih radnika zbog EU

- Ne očekujem da će nakon 1. jula doći do priliva radne snage iz drugih zemalja EU jer je naše tržište rada dosta zatvoreno i imamo veliki broj nezaposlenih, pa se ti ljudi neće odlučivati da traže posao u Hrvatskoj nego u nekim drugim zemljama EU-a - rekao je Mrsić.

On takođe nakon ulaska Hrvatske u EU ne očekuje veće pomake u pogledu odlaska iz Hrvatske radi traženja posla. Visokoobrazovani kadrovi i sezonski radnici iz Hrvatske i dosad su se zapošljavali u zemljama EU-a, iako tamošnje tržišta rada nije bilo otvoreno, kaže Mrsić.

Mrsić je istakao kako će nakon ulaska Hrvatske na evropsko tržište rada hrvatski radnici preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imati uvid u sva radna mesta koja se traže u EU-u, što će im pružiti kvalitetne informacije.

Zavod za zapošljavanje više neće biti mesto gdje se dolazi po "zeleni pečat" da ste nezaposleni, nego mesto gde se traži posao i omogućava njegovo nalaženje, poručio je Mrsić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU strani radnici posao radna snaga jeftina radna snaga radna mesta nezaposlenost nezaposleni Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game pragmatic rtp tinggi game jackpot progresif akun super vip