Tekst objavljen: 02.11.2012 12:12        


Hrvatska poreska uprava naplatila je prvih 7 miliona kuna (930.000 evra) iz lične imovine direktora i vlasnika preduzeća koja nisu plaćala poreske obaveze. Da bi izbegli plaćanje, mada su imali novac za porez, oni su ga prebacivali s računa jedne na račun druge kompanije ili na svoje privatne račune.

Hrvatska: Direktori odgovaraju ličnom imovinom

Ovo je prvi put da odgovorna lica svojom imovinom plaćaju obaveze državi jer su preduzeća namerno doveli u situaciju da ne mogu da plate porez.

Do sada je poreska uprava pokrenula 362 postupka u kojima vrednost nenaplaćenih poreza dostiže milijardu kuna (132,8 miliona evra), a doneto je 165 rešenja u kojima dužnike tereti za 248 miliona kuna (oko 33 miliona evra) poreskog duga.

Mada nije izvesno da će naplatiti ceo iznos duga, za sada su kod 124 poreska dužnika našli imovinu koju mogu teretiti i iz koje mogu naplatiti barem deo duga.

Objavljivanje liste dužnika koje je počelo zadnjeg dana jula poreskim je vlastima do sada donelo skoro 148 miliona kuna (19,65 miliona evra), od čega 81,5 milion kuna (10,82 miliona evra) otpada na 769 preduzetnika koji su u potpunosti otplatili svoj dug i skinuti su sa spiska.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska dugovi preduzeća kompanije direktori dužnici poreski dug

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana