Tekst objavljen: 28.03.2013 9:50        


U Hrvatskoj je 2011. godine bilo 32,7 odsto siromašnih građana, od čega ekstremno siromašnih 14,8 posto, pokazuju podaci zavoda Evropske unije Eurostat. Istovremeno, u Evropi je bilo siromašnih 24,2 odsto, a posebno siromašnih 8,8 posto.

Hrvatska sledeći "pacijent" EU: Trećina siromašna

Dok blokirane račune u Hrvatskoj ima 249.029 građana, sa ukupnim dugom od skoro 18 milijardi kuna, 100 najvećih kapitalista u toj zemlji u poslednjih godinu dana bogatiji su za 800 milona kuna.

Nemački list “Zidojče cajtung” ocenjuje da je Hrvatska naredna zemlja koja bi Evropskoj uniji moglada zada glavobolju, objašnjavajući to time da su Bugarska i Rumunija 2007. preuranjeno primljene u EU.

Evropska komisija je sada otvorila put za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U izveštaju na petnaest stranica konstatuje se zrelost Hrvatske za pristup EU.

Međutim, nemački list konstatuje da je Hrvatska, slično kao i Grčka, još uvek zemlja u kojoj je privilegirana određena klijentela, zemlja koja ima podeljenu upravu, prenaduvani državni sektor, jedva funkcionirajuće pravosuđe i nakon brojnih sprovedenih reformi, raširenu korupciju i zaostalu ekonomiju koja skoro nije pripremljena na izazove Evropske unije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU pad standarda hrvati siromaštvo osiromašenje Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana