Tekst objavljen: 22.04.2013 13:51        


Svaka treća žena, gotovo 29 odsto, koja žive u intimnoj vezi s partnerom doživela je ekonomsko nasilje, piše Večernji list i ukazuje da hrvatski muškarci svojim partnerkama zbog novca život zagorčavaju više u gradu nego u selu.

Hrvatska: Svaka treća žena ekonomski zlostavljana

Svaka šesta žena, ili 17 odsto, od partnera s kojim živi je doživela ekonomsko zlostvavljanje vezano za njeno zaposlenje, pokazuju rezultati prvog istraživanja ekonomskog nasilja koje je uključilo 601 ispitanicu iz cele Hrvatske u dobu od 18 do 89 godina.

Partneri prigovaraju načinu na koji žena troši svoj novac (15,4 odsto), dovode je u situaciju da mora da laže o ceni nečega što je kupila u 13,5 odsto slučajeva...

Kupljenu robu je moralo da skriva 13,1 procenat žena, bez znanja partnerke 13,4 odsto muškaraca je uzimalo njen ili zajednički novac, važne odluke o ulaganju ili trošenju partnerkinog ili zajedničkog novca bez dogovora donosilo je 10,6 procenata muškaraca...

U 8,4 slučaja žene su dospele u situaciju da nemaju novca za osnovne životne potrebe poput hrane, režija, odeće, dok je podatak o stanju zajedničkog računa skrivalo 7,3 procenta muških partnera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska žene žena stres

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana