Tekst objavljen: 17.05.2013 14:10        


Štarjk stjuardesa i pilota državne avio kompanije Kroacije Erlajnz nakon jučeranjih neuspešnih pregovora s upravom kompanije nastavljen je i danas.

Hrvatski fenomen - štrajk bogatih radnika

Štrajkom članova dva od šest sindikata koji deluju u kompaniji zbog otkazanih letova ili unajmljivanja aviona s posadama svakodnevno hrvatska vazdušna kompanija gubi 150.000 evra.

Tako dolazimo do neverovatnog ali istinitog podatka - štrajkuju oni koji primaju plate, i to visoke, a ćute oni koji su nezaposleni i na rubu gladi! Trenutno su u štrajku zaposleni čija su primanja minimalno 1.000 evra, a većina zarađuje preko 5.000 evra.
Ugroženi su budući poslovi, a putnici, među kojima ima i turista, teško da će se ikada više odlučiti za ovog prevoznika i letovanje u Hrvatskoj.

Najneobičnije u ovom štrajku jeste što u njemu učestvuju, iz ugla običnog sveta gledano - pravi bogataši! Jer, piloti zarađuju između 6.000 i 7.000 evra, stjuardese i do 2.000 evra.

A da problem bude još veći, pobrinuli su se kontrolori leta. Solidarisali su se sa pilotima i usporenu radili svoj posao. Uzgred, plata kontrolora leta iznosi - 8.000 evra.

Na listi štrajkača su i vozači zagrebačkog gradskog prevoznika ZET-a, koji stupaju u štrajk u nedelju. Oni mesečno zarađuju 1.000 i više evra. Razlog njihovog štrajka je kašnjenje plata od pet dana!

Pilotima i stjuardesama u četvrtak su se pridružili i mašinovođe u “Hrvatskim železnicama”, osuđujući upravu i resornog ministra da loše vode kompaniju, a da krajnju cenu plaćaju železničari. Plate: oko 1.500 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska hrvati visoke plate najveće plate štrajk kroacija erlajns croatia airlines

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana