Tekst objavljen: 16.11.2012 7:45        


Posle akcije Dveri pred sedištem MK Grup, predstavnici ove kompanije pozvali su na razgovor predstavnike Dveri kako bi razjasnili nesporazum oko GMO.

I Miodrag Kostić protiv GMO hrane u Srbiji

U ime „MK Grupe“, ovom razgovoru su prisustvovali vlasnik kompanije Miodrag Kostić i direktor kompanije Jovan Purar. Predstavnici Dveri bili su Danilo Tvrdišić i Vladan Glišić iz Starešinstva Pokreta.

Podsetimo, pokret Dveri organizovao je danas ispred sedišta MK Grupe skup protiv genetski modifikovane hrane i semena. Dveri su zatražili od vlasnika MK Grupe, Miodraga Kostića da se izjasni da li podržava genetski modifikovanu hranu u Srbiji. Član Starešinstva Dveri Vladan Glišić naveo je da je povod tog pokreta da dodje ispred MK Grupe Kostićeva izjava od oktobra, koju on nije demantovao, a u kojoj je rekao da želi da Srbija prihvati genetski modifikovanu hranu i seme.
Na sastanku su dve strane bile saglasne oko svih pitanja koja su bila tema protesta i zaključili da je reč o nesporazumu, koji je na današnjem sastanku u potpunosti razrešen.

Obe strane konstatovale su da MK Group ne uvozi, niti gaji genetski modifikovane organizme i da u potpunosti posluje u skladu sa važećom regulativom Republike Srbije.

MK Group podseća da ova kompanija ima ugovor sa kompanijom Monsanto, koji se odnosi na o distribuciju semena hibrida kukuruza za merkantilnu proizvodnju, odnosno za onu vrstu semena kukuruza kakvu godinama proizvode i prodaju i domaći instituti.

U jednočasovnom razgovoru predstavnci Dveri su izložili razloge za kampanju protiv GMO u Srbiji, dok su predstavnici „MK Grupe“ naveli da se njihova kompanija ne bavi uvozom i prometom GM semena ili drugih GM proizvoda, da je njihov stav da je u ekonomskom interesu Srbije da ostane zemlja bez GMO i da svoju poljoprivrednu proizvodnju bazira na organskim proizvodima pošto će cena ove hrane u budućnosti rasti, što će biti komparativna prednost Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
genetski modifikovana hrana GM hrana GMO poljoprivreda MK grupa Miodrag Kostić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana