Tekst objavljen: 19.12.2012 7:25        


Za Privrednu banku Beograd interesovanje pokazuje i jedna turska banka, saznaje nezvanično Blic koji piše i da će naredni dani biti odlučujući za sudbinu Privredne i Razvojne banke Vojvodine.

I Turci spremni da uđu na srpsko bankarsko nebo

Za bankarsko tržište u Srbiji interesovanje sve više pokazuju ruske, ali i turske banke. Predstavnici VTB banke, koja ima vlasništvo u Moskovskoj banci, nedavno su imali sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem.

Zasad još bez zahteva

U Narodnoj banci Srbije kažu da do juče nijedna banka nije tražila dozvolu za rad u našoj zemlji ili za dobijanje saglasnosti za kupovinu akcija neke banke. Na najavama je bilo i ostalo da će Gasprom banka početi da radi ove godine, a da će njeni glavni poslovi biti vezani za izgradnju gasovoda „Južni tok“.
Oni su takođe zainteresovani za Privrednu banku Beograd. Očekivanja su da će do kraja idućeg meseca biti izabran i novi vlasnik. Nezvanično i turski bankarski kapital pokazao je interesovanje.

Na adresu deset banaka pre nekoliko dana upućen je javni poziv da iskažu svoje namere da li su zainteresovane za preuzimanje dela Razvojne banke Vojvodine. Nezvanično, pet banaka je zainteresovano, a tri su već ranije istakle ozbiljne namere - Sosijete ženeral, Erste i AIK.

Završetak transformacije RBV u fond, kao i preuzimanja dela Razvojne banke od neke od zainteresovanih banaka, trebalo bi da bude okončano do kraja godine.

Inače, prenos aktive i pasive na banku koja ponudi najbolje uslove za preuzimanje, podrazumeva blizu 110 miliona evra osiguranih depozita i skoro 100 miliona neosiguranih depozita, odnosno reč je oko 80.000 deponenata RBV.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gasprom vtb banka RBV PBB Razvojna banka Vojvodine Privredna banka Beograd investitori rusi turska bankarsko tržište banke turci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana