Tekst objavljen: 16.10.2012 7:46        


U Švajcarskoj je oko milion stanovnika pogođeno siromastvom, navodi se u izveštaju švajcarske organizacije Karitas, uoči međunarodnog Dana borbe protiv siromastva, koji se obeležava u sredu.

I u Švajcarskoj ima siromašnih, i to milion njih

- U Švajcarskoj broj socijalno ugroženih varira od kantona do kantona, ali i kriterijumi po kojima se određuje granica siromaštva, što je nedopustivo - navodi se u izveštaju Karitasa.

Karitas traži od federalnog saveta da napravi izveštaj o siromaštvu i broju socijalno ugroženih u zemlji. Ova organizacija će 19. novembra učestvovati na okruglom stolu u organizaciji federalnog savetnika Alena Bersea koji će podneti srednjoročni bilans globalne strategije Švajcarske u borbi protiv siromaštva.
U borbu protiv siromaštva mora da se uključi država na svim nivoima a pomoć najugroženijima mora da bude usaglašena u svim kantonima na osnovu federalnog zakona o uključivanju socijalno ugroženih na tržište rada na kome trenutno radi federalni savet i koji bi trebalo da bude dat na razmatranje krajem godine, navodi švajcarski list 24 sata.

Borba protiv siromaštva mora da se vrši u saradnji sa institucijama koje se bave stručnim osposobljavanjem i koje treba u tom pogledu da pomognu najugroženijima.

- Socijalno ugroženi moraju da budu pošteđeni prakse iskljucivanja sa tržišta rada - dodaje se u izveštaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
švajcarska siromaštvo najbogatije zemlje sveta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana