Tekst objavljen: 22.08.2012 13:31        


Očekuje se da multinacionalna kompanija Ikea najkasnije do kraja 2013. u Beogradu otvori prvu od pet robnih kuća u Srbiji.

Ikea 2013. otvara robnu kuću Beogradu?

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine ove robne kuće će biti otvorene ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola.

Mogućnost otvaranja robnih kuća najavljena je u razgovoru potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića sa rukovodiocima kompanije Ikea.

Ljajić je razgovarao sa rukovodiocima kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji i načinima na koji država može da olakša položaj sličnih kompanija na tržištu.

Skalušević, regionalni direktor prodaje Ikea za jugoistočnu Evropu, informisao je Ljajića o planovima kompanije da u narednom periodu otvori pet prodajnih centara u Srbiji.

Ministar Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi sektori u resoru u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute, navedeno je u saopštenju.

Ljajić je nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine, u cilju poboljšavanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
rasim ljajić robna kuća nameštaj Ikea

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana