Tekst objavljen: 09.10.2012 10:52        


Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić izjavio je da je sve spremno za početak radova na Koridoru 11. Ilić je naveo da je pripremljena građevinska dozvola i da još dve firme treba da dobiju licence, što će biti završeno u toku dana.

Ilić: Sve spremno za gradnju na Koridoru 11

Prema njegovim rečima, pripremljen je i avans od 60 miliona evra za početak radova, koji će dobiti i domaće i strane kompanije.

Ilić je dodao da počinju i pripreme za izgradnju tunela na toj deonici i da je cilj da se sve pripremi za radove pre početka zime, kako bi i tada moglo da se radi sa punim kapacitetom.

Ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme Azvirt o izvođenju radova na deonici Koridora 11 od Ljiga do Požege, vrednosti 308 miliona evra potpisan je u aprilu ove godine.

Ilić je izrazio zadovoljstvo što domaće kompanije učestvuju u tom projektu i dodao da će to biti infuzija i domaćoj građevinskoj industriji.

Kako je naveo, kineske kompanije dale su veoma povoljne ponude za izgradnju deonica na Koridoru 11 i da su dve kineske kompanije dobile posao, ali da još nije potpisan ugovor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Velimir Ilić autoput izgradnja autoputa koridor 11 koridori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana