Tekst objavljen: 30.04.2013 15:10        


Uslovi pod kojim bi američka kompanija Valeant farmasjutikals ušla u srpsku Galeniku trebalo je da se znaju do utorka, kada ističe rok za dostavljanje pisma o namerama. Vlada Srbije je, međutim, odlučila da eventualnom strateškom partneru da još vremena.

Ima li leka za Galeniku: Za sada još bez partnera

Rok za posetu kompaniji i uvid u dokumentaciju je produžen do 30. maja, a za podnošenje pisane namere do - 31. maja ove godine.

Ministarstvo finansija i privrede je pre dve nedelje saopštilo da je Valeant jedini od svih zainteresovanih za strateško partnerstvo sa srpskom Galenikom koji je prošao kvalifikacione kriterijume javnog poziva.

Ministarstvo je tada izrazilo nadu i da će, pošto je reč o renomiranoj kompaniji, pismo o namerama stići do zadatog datuma. Kako se rok još jednom pomera, ponuda, očigledno, još nije stigla.

Međunarodni tender za dostavljanje pisma o namerama za strateško partnerstvo Vlade Srbije je raspisala još 15. januara.

Rok za prijavu je bio najpre 18. februar, a rok za dostavljanje pisma o namerama 18. mart. Poziv je zatim prvi put produžen i to do 4. marta i 1. aprila. Datum je drugi put pomeren za kraj aprila, tako da je ovo treći „produžetak“ u potrazi za partnerom, za srspku fabriku lekova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Galenika privatizacija privatizacije farmaceutska industrija kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana