Tekst objavljen: 08.03.2013 17:10        


Menadžment fabrike poljoprivredne mehanizacije Agromehanika iz Boljevca, sklopio je sa indijskom firmom Sonalika ugovor o proizvodnji traktora vredan 80 miliona evra godišnje.

Indijski traktori sklapaće se u Boljevcima

- Imali smo dosta ponuda za saradnju, ali smo se odlučili da ugovor sklopimo sa Sonalikom, jednom od najvećih svetskih firmi za proizvodnju traktora, koju je projektovao francuski gigant Reno - objašnjava Branislav Rajić, generalni direktor Agromehanike.

Boljevačka fabrika, u kojoj je uposleno više od 220 radnika, privatizovana je 2007. godine, a novi vlasnici su do sada, u osavremenjivanje proizvodnje, investirali 3,2 miliona evra. Sa početkom proizvodnje traktora, biće neophodno uložiti još najmanje tri miliona evra.
- Ove godine, u našoj fabrici samo ćemo sklapati traktore. Nakon tri godine, polovinu proizvodnje za te poljoprivredne mašine pravićemo u Boljevcu, dok ćemo ostatak uvoziti iz Indije.

Rajić podvlači da će do kraja godine biti sklopljeno 100, naredne 500, a 2015. u Boljevcu će se proizvoditi 1.000 traktora, snage između 20 i 95 konjskih snaga, sa jednom ili duplom vučom.

- Plan je da već 2016. godine u Boljevcu proizvodimo do 4.000 traktora, čime ćemo dostići godišnju produkciju vrednu 80 miliona evra - ističe Rajić.

Međutim, sa početkom proizvodnje traktora u Boljevcu, posla će biti i za kragujevački "21. oktobar", Prvu petoletku iz Trstenika, kruševački Trajal...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    miki 27.05.2013 11:45

    zasto drzava ne sklapa nase nego indijske traktore

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
indija agrar traktori industrija poljoprivreda boljevci sonalika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana