Tekst objavljen: 14.09.2012 10:51        


Banka Inteza je počela da odobrava zahteve za subvencionisane kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje obrtnih sredstava i izvoznih poslova u 2012. godini, u skladu sa vladinom uredbom.

Inteza: Subvencionisani krediti za likvidnost

U odnosu na prošlu godinu, maksimalni iznosi sredstava kredita za finansiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava za preduzetnike i mala preduzeća povećani su na 30 miliona dinara, za srednja preduzeća iznose 200 miliona dinara, a za velika preduzeća 400 miliona dinara, odnosno 600 miliona dinara za izvozne poslove.

Krediti sa subvencionisanim kamatama odobravaće se na rok do 18 meseci u koji je uključen grejs period od pet meseci, po kamatnoj stopi u visini referentne kamatne stope za kredite u dinarima, odnosno 3,5 odsto na godišnjem nivou za kredite sa valutnom klauzulom.

Krediti za finansiranje izvoznih poslova odobravaće se isključivo uz primenu valutne klauzule.

- U cilju stvaranja povoljnog privrednog ambijenta spremni smo da, kao i prethodnih godina, i u 2012. godini aktivno učestvujemo u programu mera vlade za ekonomski razvoj i oporavak - izjavio je član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa privredom banke Darko Popović.

- U prilog činjenici da je reč o veoma atraktivnom kreditnom proizvodu za kojim postoji velika potražnja govori podatak da je ''Banka Inteza'' do sada primila više od 1.000 zahteva u ukupnom iznosu od preko 100 miliona evra, a za samo dva dana od kada je banka potpisala ugovor sa Fondom za razvoj plasirano je više od 80 kredita u ukupnom iznosu od oko 10 miliona evra - rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
inteza Subvencionisani krediti za likvidno banka intesa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana