Tekst objavljen: 02.10.2012 7:41        


Predsednik Izvršnog odbora Nove Agrobanke Milorad Džambić svedočio je u nastavku istrage protiv osumnjičenih za malverzacije u Agrobanci. Džambić, koji je bio prinudni upravnik Agrobanke, saslušan je kao svedok, a na saslušanje u zgradu Specijalnog suda došao je na poziv tužilaštva.

Istraga o Agrobanci: Saslušan i Džambić

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da detalji Džambićevog svedočenja ne mogu da se objavljuju jer je shodno Zakoniku o krivičnom postupku istraga tajna.

Narednih dana istraga će biti nastavljena saslušavanjem novih svedoka. Ipak, odbrana najavljuje da će tražiti veštačenje hipoteka na zasada sporne kredite, a da će kao svedoke pozvati nekadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića i bivšeg guvernera Dejana Šoškića.
Kako Novosti saznaju, za razliku od advokata odbrane, koji smatraju da nije bilo razloga za uvođenje prinudnih mera, Džambić je tvrdio da jeste.

Posle šest meseci formirana je Nova Agrobanka kojoj su prebačena potraživanja za 30 najjačih firmi koje su uzele kredite. Uskoro ni one nisu mogle da otplaćuju rate zajmova, osim kamate.

Zbog odobravanja kredita iz Agrobanke bez pokrića, pod istragom je 15 osumnjičenih, s nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora Agrobanke Dušanom Antonićem na čelu, koji je sa još devet osumnjičenih uhapšen 8. avgusta.

Dve sedmice kasnije uhapšeno je još pet osumnjičenih među kojima su vlasnik preduzeća Habitfarm Radoslav Sekulić i njegov sin Duško Sekulić.

Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema Agrobanci'je više od 5,5 milijardi dinara. Njihova preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke, a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nova agrobanka pronevere hapšenja banke agrobanka afera agrobanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana