Tekst objavljen: 03.10.2012 17:10        


Italijanska policija uhapsila je šefa i četiri službenika agencije za prikupljanje poreza, uz optužbu da su prisvojili oko 100 miliona evra poreskih prihoda i taj novac trošili na privatne avione, zabave i jahte.

Italija: Poreznici ukrali 100 miliona evra

Te vesti razbesneće Italijane koji su morali da zavuku ruke duboko u džepove da bi platili više poreze, koje je vlada u Rimu nametnula da bi se izborila sa ogromnim javnim dugom, u vreme kada se skandali u vezi sa zloupotrebom javnih sredstava nastavljaju.

Italijanska poreska agencija prikupljala je poreze na lokalnom nivou prema ugovorima sa 400 gradskih skupština, ali finansijska policija u Ðenovi navodi da je šef agencije, Ðuzepe Sageze, sredstva preusmeravao na bankarske račune same agencije.

Novac je korišćen za plaćanje "privatnih aviona, jahti, skupih automobila, luksuznih putovanja, ekstravagantnih zabava i muzičkih koncerata", navela je policija, dodajući da je Sageze samo u svoje džepove stavio najmanje 20 miliona evra.

Tehnokratska vlada italijanskog premijera Marija Montija pokušava da stane na kraj utaji poreza, a stroge mere koje primenjuju agencije za prikupljanje poreza izazivaju bes građana.

Predsednik vlade regiona Lacio dao je ostavku prošlog meseca zbog slučaja koji je uključivao proneveru partijskih sredstava, a članovi vlada Kampanje, Lombardije i Kalabrije takođe su pod istragom zbog zloupotrebe javnog novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porez poreznici utaja poreza ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana