Tekst objavljen: 27.02.2013 17:00        


Srpska ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da se procenjuje da je Srbija u prethodne tri godine zbog neaktivnosti u iskorišćavanju obnovljivih izvora energije izgubila oko dve milijarde evra investicija.

Izgubili smo 2 mlrd. evra na obnovljivoj energiji

Ona je podsetila da je Srbija 2009. godine donela uredbe iz oblasti obnovljivih izvora energije, ali da do sada nije bila tako aktivna u iskorošćavanju potencijala tih izvora energije, što je bilo na štetu privrede i energetike.

Mihajlovićeva je istakla da ponosno može da kaže da je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine u prethodnih šest meseci zavrsilo zakonodavni okvir i uklonilo sve prepreke za ulaganje u obnovljive izvore energije.

- Od današnjeg dana možemo da kažemo da smo potpuno otvoreni da sačekamo investitore, domaće i strane i da im omogućimo da ulažu u potencijale obnovljivih izvora energije - rekla je ministarka energetike Srbije, istučući da je potpuno završen zakonodavni i strateski okvir u oblasti iskoričhenja potencijala izvora obnovljive energije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    jovan 28.02.2013 20:02

    kako god okrenes drzavni budzet gubi a narod kao nista ne gubi. narod pljackaju kad god stignu i opet nemaju para. Nek udare porez vetrovima i oblacima koji prelaze preko srbije da popune budzet malo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investicije investicija obnovljivi izvori struja energetika Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana