Tekst objavljen: 25.10.2012 18:38        


Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da Jat ervejz, Galenika i Srbijagas rade na neodrživ način i da država nema nameru da nastavi da to podržava.

"Jat, Galenika i Srbijagas ne mogu ovako dalje"

On je kazao da je namera da se Jat ervejz restrukturira i da ta kompanija kupi novu flotu na bazi ugovora za Erbasom i garancija države za lizing 12 novih aviona.

Dinkić je kazao i da nema nameru da u budžet za naredne godinu stavlja garancije za uzimanje novih kredita za održavanje likvidnosti Srbijagasa.

- Gas je berzanska roba, zna se šta je cena i zna se ko to može, a ko ne može da plati - kazao je on i dodao da bi siromašni koji ne mogu da plate gas trebalo da dobiju subvencije, a nema razloga da se oni koji mogu da plate "češu o državu i javni dug".

Kako je naglasio Dinkić, u prethodne četiri godine Srbijagas je zbog nerealnih cena nagomilao gubitke koji su preko 800 miliona evra i koji će, ako se ne reše, jednog dana postati javni dug Srbije.

Dinkić je dodao i da je neodrživo poslovanje i farmaceutska kompanija Galenika koja je žrtva lošeg upravljanja i maćehinskog odnosa Fonda za zdravstvenu zaštitu i bolnica preka celoj farmaceutskoj industriji.

- Potrebno je uvesti finansijsku disciplinu svuda i u javna preduzehca koja sada ne rade na optimalan način - kazao je srpski ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways Galenika afera galenika srbijagas Mlađan Dinkić preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana