Tekst objavljen: 31.03.2013 11:30        


Kompanija Jat ervejz saopštila je juče da će tokom letnje sezone, od 31. marta do 26. oktobra pojačati saobraćaj u regionu, pre svega ka tri destinacije u Hrvatskoj - Dubrovniku, Splitu i Puli, ali i ka Ohridu, Tivtu i Solunu.

Jat letnji red letenja započeo otkazivanjem letova

Međutim, iako u Jatu tvrde da zbog letnje sezone pojačavaju saobraćaj, s drugih strana stižu informacije da Jat ustvari otkazuje letove, jer mu avioni ne rade.

Prema saopštenju specijalizovanog portala Aviokarta, uvidom u rezervacioni sistem utvrđeno je da je samo za april Jat otkazao čak 45 povratnih letova, odnosno 90 poletanja.

- Najviše letova je otkazano na destinacijama gde leti ATR zbog toga što u Jatu trenutno raspolažu samo sa dva aviona ovog tipa, od tri koliko je predviđeno prilikom planiranja letnjeg reda letenja - tvrdi Dragan Nikolić iz Aviokarte.

- Prema današnjim informacijama, Jat je otkazao 26 letova do i od Atine, pa će umesto svakodnevnih polazaka na toj relaciji leteti četiri puta nedeljno. Najveći broj otkazanih letova pronašli smo na liniji Beograd - Podgorica, na kojoj su tokom aprila otkazana 32 leta - tvrde u Aviokarti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije jat airways Jat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana