Tekst objavljen: 01.05.2013 9:30        


Jat Airways tokom maja saobraća sa samo dva od tri ATR aviona koja poseduje zbog čega su nastali veoma veliki poremećaji u redu letenja do destinacija prema kojima obično leti ovaj avion.

Jat samo tokom maja otkazao preko 150 letova

Prema rezervacionim sistemima Jat Airways je tokom maja otkazao ukupno 154 leta prema Podgorici, Tivtu, Solunu i Dubrovniku. Najviše otkazanih letova je prema Tivtu - čak 46 odlaznih iz Beograda od 92 ukupno.

Prema nezvaničnim podacima sajta Aviokarta.net nezvanično postoji velika verovatnoća da će u pomoć ovoj kompaniji priskočiti Aviogeneksov Boeing. U drugoj polovini maja očekuje se i da će treći Jatov ATR biti vraćen u saobraćaj nakon što budu završeni pregledi. Najkasnije početkom juna u floti srpskog nacionalnog avioprevoznika bi trebalo da se nađu i novi iznajmljeni avioni. Najizglednije je da će dva Adrijina Airbusa A319 biti prvi koji će poneti Jatove boje.
Prema još uvek nepotrvrđenim informacijama Jat Airways je imao izuzetno malo putnika tokom aprila. Nakon dužeg perioda konstantnog porasta broja putnika, u aprilu se dogodio pad i to za 16-17 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

U aprilu je bilo otkazano pedesetak letova, ali je uprkos tome i popunjenost putničke kabine na preostalim letovima smanjena i to za skoro 10 procenata.

Jat je otkazao i sve polaske ponedeljkom do Soluna, dok na liniji prema Atini trenutno nema otkazanih letova. Prema planiranom redu letenja do Soluna je trebalo da bude četiri nedeljna leta, ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, ali će sva četiri polaska ponedeljkom tokom maja biti otkazana.

Zbog problema sa flotom, Jat Airways je bio prinuđen da otkaže i prvi polazak na veoma popularnoj sezonskoj liniji prema Dubrovniku. Jat Airways je prvobitno planirao tri leta do Dubrovnika počev od 15. juna, ali je kasnije u red letenja uvrstio i četiri polaska ponedeljkom, tokom maja, ali je bio prinuđen da pomeri prvi let na ovoj liniji za 13. maj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana