Tekst objavljen: 17.09.2012 15:43        


Nekadašnji guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić kaže da ne može da prihvati ponuđeno mesto predsednika Saveta guvernera NBS jer bi bio u nekoj vrsti konflikta interesa sa funkcijom koju trenutno obavlja - generalnog direktora i predsednika Erste banke u Mađarskoj.

Jelašić: Srce kuca za NBS, ali ipak ne dolazim (Medija centar Beograd)

- Deo moga srca kuca za Narodnu banku pošto sam radio 10 godina za NBS... Međutim, nezavisno od moje velike želje i volje, nadležnosti Saveta guvernera NBS, članstvo u tom organu, značilo bi neku vrstu konflikta interesa po mišljenju mog postojećeg poslodavca, što bi moglo ugroziti poverenje kako u NBS tako i u savet - rekao je Jelašić.

On je zahvalio srpskom ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću i guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković, što su ga predložili, kao i mnogim kolegama koji su mu slali desetine poruka podrške poslednjih par dana.

- Meni lično je jako žao zbog toga. Ali, bez obzira gde sam i na kojoj poiziciji, ja sam uvek spreman da svojim znanjem i iskustvom doprinesem i pomognem Srbiji - poručio je Jelašić.

Jelašić je bio guverner NBS u periodu između 2004. i 2010. a na tu funkciju je podneo ostavku, pozivajući se na lične razloge. Nakon toga Jelašić je postao generalni direktor i predsednik "Erste Bank Hungary".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
erste banka Radovan Jelašić savet guvernera Narodna banka Srbije nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana