Tekst objavljen: 21.05.2013 13:50        


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je da bi država trebalo da investira u prerađivačke kapacitete, jer, kako je kazao, niko ne veruje da Aldahra može da nauči seljaka u Vojvodini kako se proizvodi.

Ješić: Zar treba Arapi da uče vojvođanskog seljaka

- Niko ne veruje da će Aldahra baliranjem deteline i izvozom i hranjenjem kamila i konja učiniti da naš seljak bude bogatiji, zato je neophodno razviti poljoprivredu, a posebno podržati razvoj prehrambene industrije - rekao je on.

Ješić je naglasio da bi cilj trebalo da bude dostizanje prihoda u izvozu prehrambenih proizvoda u visini od 6.000 evra po hektaru, što je prosek zemalja Evropske unije. Prema njegovim rečima, u ostvarenju tog cilja postoje tri osnovna stuba.

- Prvi stub je privlačenje investicija, drugi je ohrabrivanje proizvođača da se udružuju, a treći - povećavanje kapaciteta i nivoa standarda postojećih objekata prehrambene industrije * rekao je Ješić.

On je naglasio da je struktura proizvodnje kod nas loša i da se izvozi najmanje poljoprivrednih proizvoda koji imaju dobru cenu i to bi, kako je kazao, moralo da se promeni.

Ješić je na kraju konstatovao da bi program podrške prehrambenoj industriji trebalo da bude glavni cilj Vlade Vojvodine, a do njega se može doći povećanjem proizvodnje žitarica, industrijskog bilja, voća i povrća i investiranjem u fabrike za preradu tih proizvoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
goran ješić arapi al dahra poljoprivreda poljoprivrednici seljaci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana