Tekst objavljen: 24.12.2012 7:36        


Dva meseca posle uvođenja ruske rublje, na kursnoj listi u Srbiji trebalo bi da se nađe i kineski juan. Cilj je da se olakša poslovanje kineskih privrednika u našoj zemlji. U menjačnicama kažu da se uvođenje rublje pokazalo kao dobar potez, jer nije izostalo ni interesovanje građana.

Juan i rublja sve više "osvajaju" naše menjačnice

Rublja se u menjačnicama u Srbiji prodaje i kupuje od oktobra, a menjači kažu da se to pokazalo kao pun pogodak, i iz pesrspektive običnih građana.

Među najvećim kineskim investicijama u Srbiji u ovom trenutku su most Zemun-Borča, obnvaljanje Kostolca B, a uvođenje juana svakako bi moglo da ubrza nove investicije u oblasti energetike i infrastrukture.
- Građanima koji krenu u Rusiju turistički ili poslom više se isplati da za dinare kupe rublje ovde, nego da za dinare kupe evro, pa da onda evro pretvaraju u rublju. Povoljnije je za građane koji kupuju rublju ovde nego u Rusiji - kaže Branislav Brujić, vlasnik menjačnice Pirana.

Menjači očekuju veliko interesovanja i za kineski juan i kažu da je to dobro i za njihovo poslovanje i za građane.

Uvođenje kineskog juana na kursnu listu namenjeno je pre svega privrednicima. Ono treba da poboljša ekonomsku saradnju Kine i Srbije i omogući privrednicima da izbegnu plaćanje velikih provizija

Priikom bilo kog vida privredne saradnje ili investiranja, dinar se konvertuje u dolar, a potom u juan, i tu se gube znatna sredstva. U privrednoj komori, koja je predložila uvođenje kineske valute na našu kursnu listu, ukazuju i da je to način da potencijalni kineski investitori lakše dođu do sredstava u svojoj zemlji za velike projekte u Srbiji

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dinar rublja juan devizni kurs menjačnice menjačnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana